22/11/07

Απορία ενός Δράκου

Αναρωτιέμαι συχνά, τελευταία, καθώς τριγυρνώ πεινασμένος στα blogs...

Πού το βρίσκουν τόσο σάλιο και γλείφονται μεταξύ τους οι bloggers; Τέτοιο γλείψιμο και τέτοιες γλωσσάρες να πλαταγίζουν, έχω να δω από τότε που άφησα το νησάκι μου για ν' ακολουθήσω το Άλμπατρος στα Γκαλάπαγκος...Είναι άραγε τοξικό αυτό το σάλιο; Είναι δηλητηριώδεις οι γλώσσες;

Μήπως όταν κόλακες λιβανίζουν έναν Blogger για να κάνουν δημόσιες σχέσεις, είναι σαν να τον πασαλείβουν με τοξική βλέννη από την κορφή ως τα νύχια;; Μήπως αυτό το πασάλειμμα προκαλεί σήψη και μοιραία θάνατο; Μήπως αυτός ο θάνατος έρχεται με τη μορφή συνεχούς βαυκαλισμού, προσωπικής ψευδαίσθησης και αυταπάτης, άμετρης ματαιοδοξίας του θύματος (δηλ. αυτού που τον γλείφουν οι άλλοι) που τελικά το κατατρώει σαν σαράκι;

Αν όχι, τότε γιατί μου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά από δεκάδες bloggers-ψοφίμια τριγύρω; Που καθημερινά αλληλολιβανίζονται και αλληλογλείφονται μέχρι θανάτου;

Εσύ καλό μου Άλμπατρος τί βλέπεις από κει ψηλά; Πάλι θα την κάνω, νομίζω, ταράτσα στο φαγητό! Γιατί τα ψοφίμια είναι το καλύτερό μου...Γιούπι!

υγ. Αλλά βέβαια αν κανείς σκεφτεί λογικά, τη βρίσκει τη λύση: Στα Γκαλάπαγκος έχω έρθει. Και τα Γκαλάπαγκος -όπως και τα blogs- είναι γεμάτα από δηλητηριώδη ερπετά. Και, φυσικά, και από ψοφίμια.

1 βρήκαν το μπουκάλι:

Albatross είπε...

Komodo, επανήλθες με στομάχι πάλι άδειο! Και έτοιμος να κατασπαράξεις άμοιρους και απροετοίμαστους μπλογκόπληκτους..
Πώς να σε αδικήσω όμως, όταν οι περισσότεροι (δεν λέω όλοι) είμαστε όντως για..κατασπάραγμα!!
Το γλύψιμο δυστυχώς το βλέπουμε παντού, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και τα blogs είναι ένας μικρόκοσμος του τι ζούμε εκεί έξω..Όλα για τις δημόσιες σχέσεις γίνονται..Όσο για ειλικρίνεια, βράστα!
Είναι ένας νέος τρόπος, μια διέξοδος ικανοποίησης ψευδαισθήσεων, ματαιοδοξίας (υγιούς και μη) και μετριασμού παράλληλα της μοναξιάς που πιθανώς αισθανόμαστε..Και γνωρίζεις το μέγεθος της αποξένωσης τη σήμερον ημέρα..Λύση ανάγκης θα μου πεις? Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι έτσι..Είναι μια λύση. Η αληθινή ζωή βέβαια είναι αλλού..

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα