16/9/08

Bigfoot

Ώρες ώρες, πετώντας πάνω από τους δρόμους της πατρίδας, όταν αναγκάζομαι να επιστρέψω για αποδημητικούς λόγους (ευτυχώς στα Γκαλάπαγκος δεν υπάρχουν παρά μόνο εναέριες διαδρομές και καθόλου επίγειοι δρόμοι), μετανιώνω οικτρά και το μόνο που σκέφτομαι είναι η επιστροφή στη γαλήνη του ειρηνικού.

Και δεν το κρύβω, πολλές φορές λυπάμαι που είμαι ένα ταξιδιάρικο φιλήσυχο πτηνό κι όχι ένα σαρκοβόρο ερπετό σαν τον Komodo, ώστε να μπορώ να αντιδρώ κατάλληλα απέναντι στην αγένεια και την καφρίλα που ρέει σα τον καταρράχτη του Ιγκουασού στους ελληνικούς δρόμους...

Κατ’αρχάς, έχω αρχίσει να αποκτώ ευαίσθητα αυτιά... αυτιά που πλέον διαμαρτύρονται στο άκουσμα της διαπεραστικής μακρόσυρτης κόρνας που σχίζει την ηρεμία της στιγμής για εντελώς ψύλλου πήδημα. Αλήθεια, ποιό είναι το απώτερο κέρδος από την συνεχή και με τέμπο χρήση της, κερδίζει μήπως κανείς χρόνο, ή απλά έχει συνηθίσει το χέρι να πηγαίνει αυτόματα εκεί, όπως πηγαίνει στις ταχύτητες, σαν κάτι δεδομένα κεκτημένο και αυτονόητο; Ή παράλληλα με το πράσινο. Μήπως είναι ένα εύκολο και προσιτό μέσο εξωτερίκευσης απωθημένων;

Έπειτα, στην εθνική, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς τον λόγο που ο επίδοξος ραλίστας κολλάει σαν γραμματόσημο από πίσω σου προκαλώντας έναν ουσιαστικό εκφοβισμό, προκειμένου να πετάξει αν γίνεται από πάνω σου, σα να είναι ο ίδιος άλμπατρος; Φαντάζομαι στο μυαλό του, που δεν ξεπερνά τη νοημοσύνη ενός χρυσόψαρου, δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο το μπροστινό όχημα να φρενάρει απότομα για κάποιο άσχετο λόγο... Και φυσικά, όταν σε προσπεράσει αφού έχει κάψει πρώτα την μπαταρία των φώτων αναβοσβήνοντάς τα, κάνει κι έναν τελευταίο θριαμβευτικό ελιγμό μπροστά σου, δήθεν για να σε τρομάξει, αλλά στην ουσία για να επιβεβαιώσει την απόλυτη νίκη και επικυριαρχία έναντι του ταπεινού αργοκίνητου όντος που φυσικά είσαι και τολμάς να περιφέρεσαι στην άσφαλτο. Εκεί βέβαια το IQ έχει πλέον εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη (μιλάμε για NASA-ακρωτήριο Κανάβεραλ) κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο παρά να υποκλιθείς.

Ξέρετε τι θα ήθελα; Να είχα ένα Bigfoot, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι αμερικανάρες για επιδείξεις, προκειμένου να ποδοπατώ χωρίς κανένα περιορισμό αυτοκίνητα, οχήματα που κλείνουν δρόμους, γωνίες, γκαράζ, κάδους απορριμάτων (καινούριο αυτό), πεζοδρόμια κι όλα αυτά γιατί θέλουν να παρκάρουν απέξω ακριβώς από το περίπτερο για να ψωνίσουν τα τσιγάρα τους και όχι 20 μέτρα μακριά... Και φυσικά, το alarm νομιμοποιεί τα πάντα!

0 βρήκαν το μπουκάλι:

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα