5/12/07

Ρεμβασμός ενός Meerkat...

Αν και αγελαίο θηλαστικό, εδώ και καιρό έχω εγκαταλείψει το κοπάδι. Διατρέχω τα όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος και απολαμβάνω την ησυχία που απλώνεται σα σεντόνι απ' το πάλαι αγαπητό χέρι της μητέρας στο κρεβάτι των παιδικών μας ονείρων.
Όταν είναι, σταματώ και στέκομαι όρθιος. Ακίνητος, ορώ αυτό που υπάρχει πίσω απ'την κίνηση βαλς τού αέρα στα κλαδιά, κάτω από την φύλλινη αναπνοή των θαλασσίων δέντρων.

Ναι, κάποτε ήμουν κι εγώ ένα "νόμισμα νιόκοπο γεμάτο πάθος αγοράς".

Όμως τώρα, έχω απεκδυθεί κάθε υλική συγκατάβαση και σαν τους αρχαίους Λάκωνες, στέκομαι ακίνητος, όρθιος, εκεί όπου με έχουν τάξει οι 5 άνεμοι τού Χρόνου, οι μακρυνοί ορίζοντες μιάς απολεσθείσης αθωότητας.

2 βρήκαν το μπουκάλι:

Albatross είπε...

Meerkat, έχω την εντύπωση πως το κοπάδι το έχουμε εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα καιρό τώρα..
Και να σου πω την αλήθεια, προτιμώ κι εγώ σαν ταξιδιάρικο πτηνό να πετώ και να χαράζω τη δική μου πορεία πάνω από αυτά τα όμορφα μέρη του ειρηνικού, παρά να ενταχθώ στους κανόνες και τα ήθη της αγέλης μου..
Βέβαια, κάποια στιγμή τα άλλα άλμπατρος θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους και θα επιστρέψουν στον τόπο γέννησής τους, ενώ εγώ..εδώ στα μακρινά νησιά.
Δεν πειράζει όμως! Θα έχω για παρέα εσάς τους "απόκληρους" ναυαγούς..

Komodo είπε...

Έξω απ' το κοπάδι Meercat, μας τρώνε οι λύκοι δυστυχώς...

Αλλά τί γίνεται και μέσα στο κοπάδι όταν αποτελείται από λύκους;

Οπότε, η μόνη λύση είναι τα Γκαλάπαγκος. Και καλωσόρισες!

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα