17/1/08

Μπαμπουΐνοι

Είχα σκοπό να γράψω κάτι άλλο, εξίσου ανούσιο με το κείμενο που αναρτώ, καθώς τίποτα στη μπανανία δεν αλλάζει. Μετά την είδηση που άκουσα πριν λίγο για το θάνατο ενός οπαδού του Ολυμπιακού το βράδυ μετά από συμπλοκή (δεν με απασχολεί καθόλου η ομάδα, θα μπορούσε να είναι οπαδός της Άνω Ραχούλας ή της Ρεάλ Υμηττού) δεν άντεξα και θέλω να εκφράσω λίγες σκέψεις με το φτωχό (αηδιασμένο) μυαλό μου.

Άραγε υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανένας ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι απλά ένα άθλημα και όχι μέσο εξωτερίκευσης κόμπλεξ και απωθημένων, υπό την κάλυψη της ατιμωρησίας, συνηθισμένο φαινόμενο εδώ που ζούμε; Αμφιβάλλω.

Υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ο αθλητισμός υποτίθεται πως είναι διασκέδαση και απολύτως τίποτε παραπάνω; Αμφιβάλλω.

Υπάρχει περίπτωση να αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι, και εννοώ ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο, δηλαδή προέδρους και διοικήσεις (οι οποίοι βέβαια αναλώνονται σε σχόλια και προκλήσεις εκατέρωθεν επιπέδου επιεικώς ελεϊνού) ή δημοσιογράφους κι εφημερίδες (με ευφάνταστα πρωτοσέλιδα κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου), οι οποίοι δυστυχώς επηρεάζουν μερίδα του κοινού; Κι επειδή κι εδώ αμφιβάλλω, υπάρχει ελπίδα κάποιος άλλος αρμόδιος τομέας (δεν ξέρω, η δικαιοσύνη πχ) να τους εγκαλέσει στην τάξη; Χλωμό πάλι.

Αν και από μικρός ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο (μου αρέσει να παρακολουθώ), ομολογώ πως το ενδιαφέρον μου για τα εγχώρια τεκτενόμενα τείνει πλέον προς το απόλυτο μηδέν. Αισθάνομαι πως δεν με εκφράζει όλο αυτό που εκπροσωπείται στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτό πλασάρεται (και το εν γένει επίπεδό του). Και βέβαια, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, οι περισσότεροι θα αναλωθούν σε σχόλια και εκατέρωθεν πειράγματα περί τεσσάρας, επιπέδου προσχολικής ηλικίας. Μάλλον ξεχνάνε ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούν (εκτός αν δεν έχουν με τι άλλο ν'ασχοληθούν), όπως πχ η ανθρώπινη ζωή. Αν αυτή βέβαια είναι σημαντικότερη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν ξέρω, προφανώς στα μάτια και στα μυαλά των πιθήκων που σκαρφαλώνουν στις κερκίδες δεν είναι. Τουλάχιστον οι συμπαθείς και καλοί φίλοι μπαμπουΐνοι ανεβαίνουν στα δέντρα για ένα λόγο, οι αντίστοιχοι των γηπέδων για ποιόν ακριβώς;

Συγγνώμη για το ύφος, κατά τ' άλλα είμαι ήρεμο πτηνό.

2 βρήκαν το μπουκάλι:

Photomeerkat είπε...

Αααχ, Albatross, καλά τα λες...

Τουλάχιστον οι μπαμπουίνοι με μιά μπανάνα ηρεμούν!

Albatross είπε...

Μακάρι να χρειαζόντουσαν μόνο μια μπανάνα για να χαλαρώσουν και οι εγχώριοι γηπεδικής ράτσας μπαμπουΐνοι... Μήπως πρέπει να αυξηθεί τελικά η εισαγωγή του συμπαθούς τροπικού φρούτου;

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα