17/2/08

Λευκή λαίλαπα

Χθες το απόγευμα έκανα (πετώντας εννοείται) μια βόλτα από το λιμάνι των νησιών, στον (υποτιθέμενο) ανθρώπινο πολιτισμό δηλ, και έπεσα σ' ένα ασυνήθιστο θέαμα είναι η αλήθεια. Σ' ένα μπαράκι με δυο τρεις ψαράδες μέσα και σε μια τηλεόραση που για πενήντα εξήντα δευτερόλεπτα περίπου έπιασε...Grecia (έτσι την αποκαλούν οι ντόπιοι, ισπανόφωνοι γαρ). Τί να δω! Συνταρακτικά τα νέα από την Grecia! Χιονίζει! Λευκό το τοπίο! Ο έλληνας δημοσιογράφος των ειδήσεων προφανώς συμμεριζόταν τα δικά μου έκπληκτα συναισθήματα και με εμφανή τρόμο ευχόταν σε κάτι συμπαθέστατους κατοίκους της Grecia...καλή δύναμη! Καλή δύναμη γιατί τους χτύπησε καμιά λαίλαπα; Φυσικά! Καλή δύναμη γιατί τους χτύπησε το...Χιόνι!! Τί λέμε τώρα! ΧΙΟΝΙ! Όπως δηλαδή ανεμοστρόβιλος από τον Κόλπο του Μεξικού ή τσουνάμι κατευθείαν από την Ινδονησία! ΧΙΟΝΙ! Όπως λέμε χιονοθύελλα του Καναδά ή της Γροιλανδίας και πολικές θερμοκρασίες της...Σιβηρίας!

Προς στιγμήν κλονίστηκα. Μήπως είχε δίκιο ο άνθρωπος και δικαίως ζούσε έναν εφιάλτη; Απ' ότι πρόλαβα ν΄ακούσω γιατί μετά κόπηκε η σύνδεση, άντε να έπεφτε η θερμοκρασία μέχρι -8, -9 σε κάποια ορεινά μέρη της Grecia... Μήπως τελικά σ' αυτή τη χώρα η νιφάδα αποτελεί φονικό αντικείμενο ή κάποιο τοξικό όπλο το οποίο πραγματικά θέτει σε κίνδυνο όλο το ανθρώπινο δυναμικό της, ώστε να είναι αναγκαία τέτοια ευχή;

Αρνούμαι, αν και από τόσο μακριά, να πανικοβληθώ με το θέαμα που αντίκρυσα. Αρνούμαι να ευχηθώ στους έλληνες "καλή δύναμη". Θα ευχηθώ όμως... "καλή διασκέδαση"! Ιδίως στις μικρότερες ηλικίες που σκιάζονται σαφώς λιγότερο από κάτι τέτοια λευκά θεάματα, συγκριτικά με τους μεγάλους. Μακάρι να χιόνιζε λιγάκι κι εδώ πέρα στον ισημερινό... Αυτό κι αν θα ήταν ακραίο θέαμα!

2 βρήκαν το μπουκάλι:

Ανώνυμος είπε...

αυτή η χώρα είναι ετοιμόροπη. είκοσι λεπτά βροχής είναι αρκετά για να τη πνίξουν. η νιφάδα ναι είναι φονικό όπλο, το νέο σχέδιο περί λογοκρισίας, τρομοκρατίας, τάξης & ασφάλειας θα απαγορεύει τη χρήση αυτής της λέξης, αντίς για νιφάδα ή χιονόπτωση, στο μετεωρολογικό δελτίο θα αναφέρεται η λέξη "τσιν τσιν"

Albatross είπε...

Ηλιογράφε, ευτυχώς εδώ κάτω στον συνήθως εύκρατου κλίματος ειρηνικό δεν ζούμε τέτοιο συσσωρευμένο τρόμο...

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα