23/2/09

The Great (Greek) Escape

Με το που έκλεισε η τηλεόραση (που ευτυχώς πιάνει που και που Grecia) μια ζεστή ηλιαχτίδα χαράς πλημμύρισε την πετούμενη καρδιά μου. Χαρά, δικαίωση και συνάμα ικανοποίηση για τον τερματισμό αυτού του απαράδεκτου απαρτχάιντ που αδίκως κρατούσε μακριά από κινηματογραφικές γκλάμουρ εξελίξεις μια μικρή αλλά άξια χώρα. Όχι πια. Ένα συμβάν ήταν αρκετό για τον τερματισμό της απομόνωσης.

Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καν να μεταφερθούμε στο Χόλυγουντ, το Χόλυγουντ έρχεται ταπεινωμένο και μετανιωμένο σε μας! Και δεν αναφέρομαι σε mainstream τηλεοπτικές σειρές τύπου Prison Break που προφανώς ωχριούν μπροστά στην ανεπανάληπτη ελληνική πραγματικότητα, αλλά σε υπερπαραγωγές του 60, σαν κι αυτή όπου ο (λατρεμένος) Steve McQueen δραπετεύει μετά κόπων και βασάνων από ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων και περιφέρεται ευθαρσώς στην γερμανική 3rd Reich επαρχία καβαλώντας μια Triumph μηχανή.

Στην σύγχρονη Grecia όμως δεν φειδόμαστε χρημάτων, τινάζουμε τα production budgets στον αέρα! Μηχανάκια, αυτοκίνητα, νταλίκες, σκάφη και άλλα επίγεια μέσα αποδεικνύονται πολύ ταπεινά και συμβατικά για να ικανοποιήσουν την αστείρευτη και αχαλίνωτη φαντασία μας. Κι αν στα κέντρα αποφάσεων του Χόλυγουντ έχει απομείνει ικμάδα αξιοπρέπειας και αίσθησης δικαιοσύνης, τα Όσκαρ καλύτερης παραγωγής, σεναρίου και ειδικών εφέ πρέπει να απονεμηθούν άνευ συναγωνισμού στον Old Costas. Όχι μία, αλλά από δύο φορές το καθένα.

ΥΓ Φυσικά στο τέλος της ταινίας ο δραπέτης ΜcQueen συλλαμβάνεται. Το φυσικά ως έννοια που εξυπονοείται για τους Γερμανούς κυνηγούς του φυγά, αγνοείται για τους αντίστοιχους εγχώριους...Προς όφελος της δράσης και του απρόσμενου φινάλε!

10 βρήκαν το μπουκάλι:

Photomeerkat είπε...

Χα, πράγματι το Hollywood ωχριά μπροστά στο τής 2ης σαιζόν Greek Prison Break! Εν τω μεταξύ, εάν αφήναμε τις τριτοραϊχίστικες δυνάμεις καταστολής να επιληφθούν τής υποθέσεως, περιττόν να είπωμεν ότι η υπόθεσις θα έληγε ταχέως, όπως ακριβώς συνέβη και με τον ατυχήσαντα μονόχειρα Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ (Τομ Κρούζ). Όμως, τα ξέρεις Albatross: η "jurisdiction" δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές εκεί στην χώρα τού Περικλέους. Διότι στην Hellenic Republic δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Τελεία και Ταύλα...

Albatross είπε...

Μeerkat ευτυχώς που η μικρή αλλά θαυματουργή Grecia δεν διαθέτει δυνάμεις καταστολής γερμανικού κύρους γιατί θα ξέραμε από πριν το (κλισέ) τέλος της παραγωγής. Τώρα όμως ελπίζουμε (με βεβαιότητα) σε μια ταινία γεμάτη ανατροπές και απρόβλεπτες συγκινήσεις...Υπάρχει και η άλλη λύση βέβαια, να επιστρατευτεί ο Tommy Lee Jones ο οποίος αναμφίβολα διαθέτει μεγάλη εμπειρία από φυγάδες!

Όσο για τη jurisdiction, απεριόριστος σεβασμός σε πολιτείες τύπου Αλαμπάμα, Μισισίπι, Τενεσί και Τζόρτζια όπου έχει τελειοποιηθεί από τους ντόπιους...σερίφηδες ως έννοια στην πράξη! Άλλη μια έννοια που αγνοείται παντελώς στην Grecia...Ή μάλλον αναζητείται καιρό τώρα.

Photomeerkat είπε...

Η Dama, πού είναι η Dama;

(Μήπως έκανε και αυτή την "Μεγάλη Έξοδο";)

DamaBlack είπε...

γιατί δεν κατάλαβα αυτό το με γκλαμουράτο Χόλυγουντ τόπικ; με έχει επηρεάσει η κρίση υποθέτω :(


Υ.Γ. η Δάμα Δαμάσκους έκανε τη μεγάλη έξοδο προς το νησί του Εμπειρίκου και μάλλον θα μεταναστεύσει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και την έχει πιάσει μανία χταποδοπλοκαμίασης πάνω στον ιερό βράχο της ακρόπολης..δεν θέλει να ξεκολλήσει βρε παιδί μου! αφήστε τη ήσυχη πω...
πόσο θα θελε να ξεβραστεί στο δικό σας μαγικό νησί

Albatross είπε...

Δάμα εντάξει, προφανώς η Άνδρος δεν διαθέτει τον άκρατο εξωτισμό (sic) των Γκαλάπαγκος αλλά υπερέχει σαφώς στο ιντελέκτουαλ φήλινγκ... Άσε που πιστεύω πως είναι σίγουρα καλύτερα από τον ιερό βράχο, ιδίως τώρα που ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γης χορτάρι... Όσο για το ποστ, μου φαίνεται έπαθες ηλίαση από την χταποδοπλοκαμίαση! Χρειάζεσαι πάραυτα αγνό κυκλαδίτικο αέρα, για να μην σου πω μια βόλτα στον...αττικό αέρα με ελικόπτερο ΠαλαιοCosta!

Photomeerkat είπε...

Ωωωω Dama, ο πλους αεροστάτου σάς επήγε αληθώς πολύ υψηλά (αραιός αήρ όθεν περιωρισμένη οξυγόνωσις) και παλινοστήσασα εις την προσφιλήν Grèce αδυνατείτε να συγχρονιστείτε και να προσαρμοσθείτε εις τους απαιτητικούς ρυθμούς. Ουδείς λόγος ανησυχίας! Είμαι βέβαιος ότι θα θυμηθείτε (όπως δυστυχώς έχουμε αντιληφθεί οι περισσότεροι εξ ημών, περιλαμβανομένου και τού αδηφάγου Ντόκτωρος) την νεοελληνικήν καταβολήν σας μέχρι να πείτε... "ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου".

ΥΓ: Σχετικά με την "χταποδοπλοκαμίασιν" να σάς ενημερώσω ότι υπάγεται εις τας εποχιακάς αλλεργιακάς εξάρσεις τής ανοίξεως και έχει παρατηρηθεί ότι με την παρέλευσιν τινών ημερών υποχωρεί ραγδαίως. Οι υπηρέται δε τού Ασκληπιού συνιστούν μεγίστην προσοχήν εις τας υποτροπάς...

DamaBlack είπε...

α ώστε για την απόδραση λέγατε γλυκά μου γατο-πουλια
(σουριγατί έχεις φωτογένεια σ' αυτή σου τη νέα φώτο)

και μια και είπα απόδραση να μοιραστώ μαζί σας το σημερινό μου πλου που με οδήγησε σ' ένα παγκάκι απέναντι ακριβώς από το ζάππειο (με τίτλο "δωρεά Π. Μαλοβιτσ= το ξέρατε ότι στο ζάππειο τα παγκάκια είναι δωρεές;) και λιαζόμουνα προσπαθώντας να αντιπαρέλθω της αδιόρατης scent σκατού που με περιέβαλε, απολαμβάνοντας τις σκιές των απερίστερων κλαδιών του παρακείμενου δέντρου. ύστερ' από λίγο κάθισε στο διπλανό παγκάκι (που ήταν παρεμπιπτόντως δεν ήταν ό,τι κι ό,τι αλλά δωρεά του Υπ. Εξ) ένας τύπος, που κάποια στιγμή η άκρη του αετίσιου μου ματιού τον έπιασε να παίζει κρυφτό πίσω από το δέντρο-φυσικό παραβάν ανάμεσά μας, έτσι όταν με σίμωσε και με ρώτησε αν ψάχνω παρέα δεν εξεπλάγην, αλλά όσο και να το κάνεις είμαι και λίγο αντιπαθητική οπότε κακοίν κακώς το βαλε στα πόδια, προτού προλάβω να μάθω περισσότερα για κείνον. Το΄συμβαν ωστόσο εξίταρε τη φαντασία μου και με οδηγεί στα ακόλουθα ερωτήματα, που θέλησα να μοιραστώ μαζί μας:
1. Άραγε ο τύπος αυτός ήταν ο Π. Μάλοβιτσ αυτοπροσώπως;
2. Έχει καθιερωθεί νέος τύπος φλερτ-παγκάκι;
3. Μπορώ να κάνω δωρεά ένα παγκάκι με τ όνομά μου στο Ζάππειο;

Photomeerkat είπε...

Αγαπητή κυρία Dama,

κατόπιν τής αναλυτικής σας αναφοράς/περιπετείας εις Ζάππειον Μέγαρον να σάς ενημερώσουμε ότι πάραυτα
εκλήθησαν άπαντα τα ζώα, πτηνά, θηλαστικά κλτ τού συμπλέγματος Γκαλάπαγκος εις πολύωρον και πολύβουον
βεβαίως βεβαίως συνάθροισιν εις την κεντρικήν Απέλλαν (μετά των 5 εφόρων και των δύο βασιλέων παρόντων )
όπως συζητήσουσι τα δραματικά κατά τας περιγραφάς σας τεκταινόμενα εις την προσφιλήν και παυσίλυπον Grèce.

Κατόπιν τούτου ("δυό-δυό, τρεις-τρεις...") σας απαντώμεν εις τας τεθείσας ερωτήσεις:

1ον: Αδύνατόν εστί ο άρρην όστις σας... "εδιπλάρωσε" να ήτο ο Π.Μάλοβιτς διότι απλούστατον δεν είναι Ο Π.Μάλοβιτς
αλλά Η Π. (Πάολα) Μάλοβιτς.

2ον. Δια τον νέον τύπου κόρτε: έχει ήδη αποσταλεί ο ημεροδρόμος Albatross εις Γενικόν Τυπογραφείον τού Κράτους όπως
αναζητήση σχετικόν ΦΕΚ δια την ύπαρξιν ή μη τής αναφερθείσης καταστάσεως.

3ον. Εις τον Ζάππειον χώρον, επιτρέπεται (βεβαίως βεβαίως) η δωρεά πάγκων, κάδων και διαφόρων τινών παρελκομένων
υπό την προϋπόθεσιν όμως όπως εκ τής δωρεάς έως τής τελικής τοποθετήσεως να έχουν υπερκοστολογηθεί (συμφώνως
προς το γράμμα τού Νόμου) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350% προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των νεωτέρων γενεών.

4ον. Τέλος, λαμβανομένης υπ' όψιν τής επικινδυνότητος διαβιώσεως à la Grèce, ομοφώνως το Ανώτατον Συμβούλιον
έκρινε σκόπιμον την μετακόμισίν σας εις Γκαλάπαγκος προς αποφυγήν ομοίων περιστατικών εις το μέλλον.
Εάν μένετε σύμφωνος, αποστείλατε γραπτήν απάντησίν προς περαίωσιν των διαδικαστικών θεμάτων.


ΤΟ ΖΩΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ εις GALAPAGOS

Υπογραφαί

Albatross είπε...

Δάμα δεν έχω ακούσει τίποτε για Μάλοβιτσ, αλλά θυμάμαι κάτι θρυλικές θεατρικές σχολές... Ζούλοβιτσ!! (βλέπε Απαράδεκτους). Ποιός ξέρει, μπορεί να υφέρπει καμιά υπόγεια σχέση...

Πάντως όσον αφορά στα...παγκάκια που εδωρήθηκαν στο Ζάππειο, ρίξε μια ματιά στην σελίδα:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=113590

Σχετικά τώρα με το κόρτε, μετά από επίπονη αλλά εμπεριστατωμένη αναζήτηση παλαιοτέρων ΦΕΚ, ευρέθη αναφορά παρομοίας καταστάσεως το σωτήριον έτος...1963 (συγκεκριμένα σε παγκάκι του Βασιλικού Κήπου, στρίβοντας δεξιά από την λίμνη με τις χήνες)...

DamaBlack είπε...

χαχαχ ζούλοβιτσ χμ
διφωτιστικότατος ο σκάης αλμπάτριε (δηλαδή το ζαππειοβίωμά μου συνέπεσε με την ημέρα του ρεπορταζ; αυτό κι αν ήταν σύμπτωση...)

α σουριγατί (πολύ πετυχημένο το 3ο σου σημείο, ωστόσο για τ άλλα σου θα σε μαλώσω... δεν τις μπορώ τις απελλά-σεις και πολύ περισσότερο τους εφόρους!)
και επειδή σας ξέρω εσάς τα υποχθόνια τουρι-γατιά που τάζετε παραδείσους (φορολογικούς και μη) σε ανυποψίαστους τουρίστες που καταλήγουν ασάνδαλοι και ακάλτσωτοι σε παρακείμενες διτετραγωνικές βραχονησίδες, σας ξεκαθαρίζω εξ αρχής σε εσάς και στα υπόλοιπα ζωντανά ότι δεν διατίθεμαι να πληρώσω ούτε ένα μεγαρόσημο τσακιστό για καμμία αίτηση συμμετοχής σε κανένα ξερονήσι!
Στα μόνα Γκαλά που σκοπεύω να παραβρεθώ στο άμεσο μέλλον είναι τα Γκαλά των νικητών ή αυτά του σταρ με αυτή τη σαγηνευτική ξανθιά που δεν θυμάμαι πως τη λένε

τα φιλικά μου διαπιστευτήρια
η Τραπουλική Αυτοκρατορία του Ιερού Βράχου
υπογραφαί

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα