16/6/11

Φαλαινοθήρες

Σύγχρονοι Άχαμπ οι εγχώριοι πολιτικοί. Και καλά εκείνος οδηγήθηκε στην καταστροφή (παίρνοντας μαζί του όλο το πλήρωμα) τυφλωμένος από αλόγιστη δίψα προς εκδίκηση. Αυτοί εδώ οι καπετάνιοι του γλυκού νερού; Αυτοκαταστρέφονται παρασύροντας στον βυθό ένα έθνος τυφλωμένοι από αλόγιστη δίψα προς το αξίωμα. Προφανώς δεν διάβασαν ποτέ το τέλος του μυθιστορήματος - γιατί είναι πολλοί την σήμερον ημέρα που άνετα μπορούν να παίξουν τον ρόλο του Μόμπυ Ντικ. Κι ενάντια στην μεγάλη λευκή φάλαινα κανείς δεν επιβιώνει.


Βεβαίως ο Άχαμπ πλήρωσε ο ίδιος μεταξύ άλλων την αναμέτρηση με την Φύση. Οι εγχώριοι φοβάμαι πως θα στείλουν όλους πλην εαυτών στον όλεθρο. Άλλωστε δεν τρέχει τίποτα. Απλά θα... αναλάβουν τις ευθύνες τους (που στο νεοελληνικό λεξικό εξισούται με αέρα κοπανιστό).

1 βρήκαν το μπουκάλι:

dr.komodo είπε...

Πες τα βρε Άλμπατρος! Εσύ, που βλέπεις από ψηλά τις φάλαινες να έρχονται καταπάνω στο πλοίο της Grecia.

υγ. Μπορεί να εγκαταλείψαμε τη χώρα για tα Γκαλάπαγκος πριν από καιρό... Όμως, φοβάμαι ότι το πλοίο θα πέσει μετά από το χτύπημα της φάλαινας πάνω στο νησάκι μας και θα μας πάρουν τα σκάγια πάλι. Ρε τι τραβάμε, τα ζώα...

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα