31/8/11

Φεισμπουκάρω, άρα Υπάρχω

Με το facebook δεν είχα ποτέ καλή σχέση αν και κατέχω έναν λογαριασμό (της πλάκας) με τον οποίο ασχολούμαι ελάχιστα, άλλωστε έχω μόλις 30 φίλους (προφανώς θα πεθάνω μόνος).

Αυτό που παρακολουθώ όμως τώρα τελευταία, χωρίς να μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η τάση ενημέρωσης μέσω κινητού (φαντάζομαι) κινήσεων ατομικής καθημερινότητας με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια, σε σημείο που αναρωτιέμαι αν πλέον πηγαίνουμε κάπου για να πάμε ή απλά για να το γράψουμε στο facebook. Έπειτα διαμαρτυρόμαστε για κάρτες πολίτη, φακελλώματα κτλ.

Εμπνευσμένος λοιπόν από αυτή την τάση αποκαλύπτω: το Άλμπατρος τώρα πετά προς Γκαλάπαγκος, τώρα καταβροχθίζει ένα ψάρι, τώρα πετάγεται προς color wc (ήταν χαλασμένο το ψάρι), τώρα χτυπά κοκτέιλς παρέα με Meerkat και Komodo, τώρα φωτογραφίζει κάτι φώκιες, τώρα...ρεύεται!

Κι όμως όλα αυτά είναι σοβαρά. Όλα αυτά ενδιαφέρουν τον κόσμο καθώς το Άλμπατρος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα (ή νομίζει πως είναι). Μπα...Μάλλον το άλλο ισχύει, το λιγότερο ηρωϊκό. Απεγνωσμένη προσπάθεια να δείξει πως Υπάρχει, Υφίσταται, Είναι εδώ ανάμεσά σας! Μην ξεχνάτε το Άλμπατρος! Κι αν τυχόν το ξεχάσατε θα υπενθυμίσει με περισσή περηφάνια και αυτοπεποίθηση: Τώρα γράφει σ΄ένα πληκτρολόγιο, τώρα χασμουριέται.

4 βρήκαν το μπουκάλι:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ υποπτεύομαι ότι το φέσιμπουκ (ουπς ο δαίμονας της κρίσης έκανε την επανεμφάνισή του :Ρ) πρόκειται για συμπαιγνία της Οικουμενικής Ένωσης Βιογράφων.

Υ.Γ. Πάντως για το ιατρικό ιστορικό τους θα διευκόλυνε να γράφουν οι φεσιμπουκάριοι και τι ώρα έφαγαν, αν ενεργήθηκαν επαρκώς κ.ο.κ. Εγώ λέω να προτείνουμε δημιουργία σχετικού κινήματος.

Αυτοβιο Δ(ρ)άμα

Albatross είπε...

Καλά το λες: φέσιμπουκ. Όσο για το κίνημα, νομίζω επιβάλλεται: ειδοποίηση φωσφοριζέ τουαλέτας (αν δεν αναβοσβήνει καθημερινώς υπάρχει πρόβλημα)!

Komodo είπε...

Εγώ πάλι έχω το εξής σοβαρό πρόβλημα με την νέα εξέλιξη στο Facebook...

Καταβροχθίζοντας πολύ συχνά αυτούς με τους οποίους επικοινωνώ εκεί(γι' αυτό επικοινωνώ άλλωστε...), στέλνω με το κινητό μήνυμα σ' αυτόν που θα φάω και του λέω: "Τώρα ανοίγω τη στοματάρα μου και χλααααπ..." αλλά ουδείς προλαβαίνει να μου απαντήσει. Επειδή όμως είναι καταπάνω στο κινητό ο φαγωθείς, τον τρώω μετα του κινητού του, κι αυτός συνεχίζει αμέριμνος την ενημέρωση των φίλων του μέσα από την κοιλιά μου (τί ωραία η κοιλιά του κόμοντο, τώρα έφτασα στο συκώτι, τώρα βλέπω το στομάχι, αριστερά κάτι άλλα ψοφίμια κ.λπ.). Ε, με τόσα μυνήματα, αδυνατώ να τον χωνέψω και τον ξερνάω...

υγ. Πότε πια βρε Άλμπατρος θα λύσει ο Τσούκερμαν το τεχνικό αυτό πρόβλημά μου, να συνεχίσω το φαγοπότι;;

υγ2. Κι εγώ μόνος θα πεθάνω. Αλλά ελπίζω, χορτάτος...

Albatross είπε...

Κomodo είναι μια ενδιαφέρουσα πεπτική συμπεριφορά αυτή που αναφέρεις αλλά νομίζω δικαιολογημένη. Οι "κοινωνικοί" τύποι μόνο για χόρταση δεν είναι. Για ξέρασμα σίγουρα.

Το πρόβλημα είναι ότι έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοιους και θα εκλείψουμε σαν τους δεινόσαυρους (από έλλειψη τροφής)...

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα