1/11/11

(Exit) Poll

 Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε το 1912 μετά από μετωπική με παγόβουνο, όσοι πρόλαβαν να μεταβιβαστούν στις λέμβους σώθηκαν. Όσοι βούτηξαν στα νερά του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού δεν είχαν καμμία τύχη, λόγω της υποθερμίας. Το πλοίο είχε χαρακτηριστεί αβύθιστο προσφέροντας μια εικονική αίσθηση ασφάλειας στους επιβάτες η οποία τελικά απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Πριν το γερμανικό υπερθωρηκτό Βίσμαρκ βυθιστεί φλεγόμενο μετά από μπαράζ ομοβροντιών βρετανικών καταδρομικών το 1941, είχε απωλέσει τον έλεγχο ελιγμών από τορπίλη αεροπλάνου με αποτέλεσμα να κάνει κύκλους στον Ατλαντικό. Η τύχη του ουσιαστικά είχε σφραγιστεί, παίρνοντας στον υγρό του τάφο ένα μεγάλο μέρος του πληρώματος. Το σκάφος επίσης είχε χαρακτηριστεί αβύθιστο αλλά πλήρωσε την αλαζονεία του κυβερνήτη να τα βάλει με ολόκληρο τον αγγλικό στόλο, αίσθημα που είχε διογκωθεί μετά την βύθιση του αντιπάλου θωρηκτού Hood κοντά στην Ισλανδία.

Η ταλαίπωρη ψαρόβαρκα Grecia εν έτει 2011 ποιά περίπτωση θυμίζει περισσότερο; Ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα να μάθουμε.
.

2 βρήκαν το μπουκάλι:

Photomeerkat είπε...

Δεν ξέρω ποιά περίπτωση θυμίζει αγαπητέ Albatross, η αλαζονεία όμως παραμένει η ίδια.
Ας ελπίσουμε η κατάληξη να είναι διαφορετική ειδάλλως το τσουνάμι τής καταβυθίσεως (τής Grecia) σίγουρα θα φτάσει μέχρι τα Γκαλαπάγκος.

Albatross είπε...

Λες να χρειαστεί να μεταναστεύσουμε και από εδώ;!

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα