15/6/12

Σκουπιδοχώρα


Ιδού το πρωϊνό θέαμα σε κεντρικό πάρκο των Βριλησσίων έπειτα από ολονύκτια συνάθροιση μετά σκέψης, διανόησης, φιλοσοφίας κτλ εκ μέρους άξιων εκπροσώπων της νεοτέρας γενιάς. Μια γενιά που βεβαίως ξέρει καλά να κατηγορεί την αντίστοιχη του Πολυτεχνείου για όλα τα τωρινά δεινά της χώρας. Δικαίως, δικαιότατα την κατηγορεί, δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Υπήρξε μια γενιά που ξεσάλωσε εν μέσω κλίματος γενικής "χαλάρωσης", αράγματος, ωχαδερφισμού, εικονικής ευδαιμονίας, ατιμωρησίας, διαφθοράς. Εκτός όλων αυτών θα πρέπει πάνω απ' όλα όμως να την κατηγορήσει για απλά και προφανή ιδανικά που ξέχασε να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές: σεβασμό στους νόμους, στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στο κοινωνικό σύνολο εν γένει. Έλα μωρέ, δεν τρέχει τίποτα, θα βρεθεί κάποιος ηλίθιος να καθαρίσει το δικό μου προϊόν ξεσαλώματος, το μότο μιας ολόκληρης κοινωνίας. Άλλωστε, δεν μένω εγώ εδώ!



Αυτοί οι κοινοί βλάκες λοιπόν (αρνούμαι να χρησιμοποιήσω πιο ηχηρό χαρακτηρισμό) πιθανώς να ψηφίσουν την Κυριακή. Προφανώς σε τέτοιους βλάκες απευθύνονται (και θα απευθύνονται) οι πολιτικοί προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν το δικό τους προϊόν, απαύγασμα κοροϊδίας και λαϊκισμού. Όλα είναι ζήτημα Παιδείας, μια Παιδεία που δεν ξεκινά από το σχολείο (τρέμω στην ιδέα τί γίνεται εκεί μέσα) αλλά από το σπίτι (τρέμω ακόμα περισσότερο). Γενικότερα, τρέμω για το μέλλον αυτού του Σκουπιδότοπου.

3 βρήκαν το μπουκάλι:

Photomeerkat είπε...

Albatross, δυστυχώς καλά τα λες! Ευτυχώς εδώ στα Galapagos δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Πίσω στην Grecia όμως τί γίνεται...

Albatross είπε...

Γιατί στα Γκαλάπαγκος μένουμε μόνο εμείς μεταξύ ομοίων, δηλ. ζώα! Άντε να εμφανιστεί κανένας φυσιοδίφης που και που...

DamaBlack είπε...

πρόκειται για το καλλιτεχνικό ρεύμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΩΝ ΝΕΚΡΗΣ ΦΥΣΗΣ", "...γιατί τα πάντα είναι ζήτημα έμπνευσης"
Γιατί δηλαδή να πρέπει ο άπορος, πλην έντιμος ζωγράφος να υποχρεούται να καταναλώσει ολ' αυτά τα εδέσματα, προκειμένου να μπορέσει δημιουργήσει; Ευτυχώς που πάντα υπάρχουν μερικοί φιλότεχνοι πολίτες που μεριμνούν..
Δάμα Β.

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα