18/5/08
Dracus Crocus ή Deino-gavrus
Ναυαγός:
Komodo
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα είδος Δράκου μιας ιδιαίτερης συνομοταξίας με ένα μοναδικό επι γης ζωντανό δείγμα: Τον Δράκους Κρόκους.
Ο Δράκους Κρόκους είναι το φοβερότερο ζωντανό που έχει ποτέ πατήσει το πόδι του στον πλανήτη Μπανανία, θυμίζει τους ιουράσειους Δεινόσαυρους αλλά ανήκει σε ένα άλλο, βιολογικώς διακριτό αλλά ετυμολογικώς συγγενές είδος: Δεν είναι Δεινόσαυρος αλλά ο μεγαλύτερος σαρκοβόρος Δεινόγαυρος που έκανε ποτέ την εμφάνισή του στο λιμάνι του Πειραιά...
Ο Δεινόγαυρος δεν μασάει τα λόγια του, ούτε κουτόχορτο. Είναι ευφυέστατο είδος και ξέρει να κερδίζει αυτό που θέλει. Και συνήθως τα θέλει όλα: Τη λεία του την αποτελούν αφενός κάποια συμπαθή, πολύχρωμα ζωντανά είδη αφετέρου και ορισμένα άψυχα αντικείμενα (κύπελλα, τρόπαια κ.λπ.): Τα τελευταία γεμίζουν την αχόρταγη κοιλιά του, με κάτι ανώτερο από την απλή υλική τροφή. Ο Δεινόγαυρος βλέπετε, δεν μπορεί να αρκεστεί στα ταπεινά πράσινα ή κίτρινα ζωύφια που περιτριγυρίζουν σαν μύγες την θανατηφόρα γλώσσα του, μέχρι να κολλήσουν πάνω της και να εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο για πάντα ή τουλάχιστον για το τρέχον νταμπλ...Τόσο τα βαζέλια όσο και οι χανούμισσες είναι για τον Κρόκους απλά νόστιμα μεζεδάκια που τον τελευταίο καιρό τα τρώει για πλάκα, αλλά και που αδυνατούν να του προκαλέσουν αξιόλογο κορεσμό.
Έτσι, βασικός σκοπός του Δεινόγαυρου είναι να τραφεί με αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας που θα κοσμήσουν με τον δέοντα τρόπο το εσωτερικό του τεράστιου στομαχιού του. Τα αντικείμενα αυτά βεβαίως, ο Κρόκους δεν μπορεί ή δεν χρειάζεται πάντοτε να τα αποκτήσει κυνηγώντας. Η ευφυία του είδους του έγκειται στο ότι έχει αναπτύξει τις κατάλληλες τεχνικές για να τα κάνει δικά του, ακόμη και όταν άλλοι κυνηγοί είναι πιο επιδέξιοι, πιο νέοι ή πιο ικανοί από τον ίδιο. Η τελευταία του τεχνική ονομάστηκε από κάποιους «Βάλνερ» και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες στον κόσμο της γηπεδικής ζούγκλας, αλλά αδίκως: Εκεί ισχύει το δίκαιο του ισχυρού και για την ισχύ του Δεινόγαυρου δεν αμφιβάλλει κανείς...
Αν τώρα κάποια ζωύφια διαμαρτύρονται ή αμφιβάλλουν, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν προσεκτικά τριγύρω τους: Ενδέχεται να διαμαρτύρονται ή να αμφιβάλλουν καθισμένοι πάνω σε λαχταριστά ευρώπουλα που ο Κρόκους έχει τοποθετήσει έξυπνα πάνω στη γλώσσα του προτού την ξαμολήσει στην άγρια βλάστηση προς άγραν τροφής: Μαζεύοντάς την, οι διαμαρτυρόμενοι θα βρεθούν σε ένα άνετο περιβάλλον που πολύ λίγο θυμίζει το στομάχι ενός Δράκου –δεν παύει όμως να είναι!
Και θα ακούσουν από το βάθος αυτής της κοιλιάς, ένα γνώριμο, γουργουριστό γέλιο και την ακόλουθη αιχμηρή φράση: «Όσοι αμφισβητούν την γνησιότητα των τροπαίων μου, ας μου επιστρέψουν τα πριμ που τους έδινα κάποτε»....
Όλα αυτά βεβαίως λίγο πριν ο Δράκους τους χωνέψει για τα καλά....
9/5/08
Το λογότυπο
Ναυαγός:
Albatross
Ο Ρίμπο μπορεί να ήταν πολύ μεγάλος παίχτης, με τα αγγλικά όμως αποδεικνύεται πως δεν έχει και την καλύτερη σχέση. Και καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι δηλώσεις του κάνουν τον γύρο του κόσμου (σε αντίθεση με τις αντίστοιχες του Σωκράτη που κάνουν τον γύρο αποκλειστικά της Grecia), ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στη σωστή χρήση αυτής της γλώσσας, προκειμένου να περάσει το ακριβές μήνυμα που επιδιώκει. Γιατί, μπορεί να έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί πράγματι η ΑΕΚ να είναι η ηθική πρωταθλήτρια του 2008 (γιατί με το νόμο είναι ο Ολυμπιακός), αλλά η επιγραφή αυτού του μηνύματος στο μπλουζάκι προπόνησης θα κάνει τους ξένους (όποιους τουλάχιστον δούνε τη φωτογραφία) ν΄αναρωτιούνται… Ο λόγος απλός: ως γνωστόν στην αγγλική γλώσσα η ομάδα έχει έννοια πληθυντικού αριθμού, καθώς αποτελείται από σύνολο παιχτών, οπότε ακυρώνεται αυτόματα το is και το champion. Αν ο Ρίμπο ήθελε να είναι σωστός (και γνώριζε αξιοπρεπώς τη γλώσσα), το λογότυπο θα έγραφε AEK are the real champions…
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Ναυαγοί
Τοπογραφία
Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.
Αρχείο
-
►
2013
(1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2011
(8)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2010
(7)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2009
(10)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
▼
2008
(19)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (4)