28/4/09

Ούννοι: Η ιστορική αλήθεια

Έχοντας τις προάλλες μια έκλαμψη επιθυμίας (μακρινής) ιστορικής εκμάθησης, αναζήτησα πληροφορίες για τον θρυλικό Αττίλα, αρχηγό της κραταιάς όσο και τρομερής φυλής των Ούννων. Αυτοί οι νομάδες μογγολικής προέλευσης έφτασαν στη μεγαλύτερη ακμή τους υπό την βασιλεία του, καταλαμβάνοντας ένα αχανές τμήμα της ανατολικής Ευρώπης μέχρι και την Κασπία θάλασσα, προτού ο Αττίλας ηττηθεί στην αποφασιστική μάχη των Καταλανικών Πεδίων από τον Αέτιο το 451μΧ.

Η Wikipedia ισχυρίζεται πως μετά τον θάνατο του Αττίλα το 452μΧ το κράτος των Ούννων διαλύθηκε και τα ίχνη του έσβησαν στην ιστορία. Μέγας μύθος. Αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος επιχειρείται η αποκατάσταση της ιστορικής ορθότητας και αποκαλύπτεται με επιχειρήματα η μεγάλη αλήθεια: πως οι Ούννοι δεν εξαφανίστηκαν αλλά εξαπλώθηκαν με το πέρασμα των αιώνων, με αποτέλεσμα τη σήμερον ημέρα απόγονη φυλή τους να καταλαμβάνει γεωγραφικά τον χώρο που αποκαλείται Grecia.

Βεβαίως ο σύγχρονος Ούννος έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί στις συνθήκες και τις απαιτήσεις της εποχής, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει εκπολιτιστεί. Γιατί όταν πετάει ό,τι κυριολεκτικά βρει στο έδαφος, δικαιολογώντας το από την στιγμή που δεν ζει εκεί, αντιγράφει συνήθειες των προγόνων που ως νομάδες δεν είχαν πραγματικό σπίτι, οπότε ουδόλως ενδιαφέρονταν για τέτοια θέματα. Γιατί όταν κάνει ζιγκ-ζαγκ στην εθνική, κολλάει από πίσω και προσπερνά χειρονομώντας, φέρνει αναπόφευκτα στο νου τις θρυλικές επιδρομές (με τα άγρια άλογα φυσικά) των προγόνων του. Και τώρα άγρια άλογα χρησιμοποιούνται με μικρή αλλαγή στο περίβλημα. Όταν αράζει στα καφέ και συνδιαλέγεται περιοριζόμενος σ'ένα μικρό ποσοστό του λεξιλογίου (κυρίως σε άναρθρες κραυγές) αναπολεί προφανώς τις συζητήσεις των νομάδων στις σκηνές κάπου στην στέππα. Όταν, σε προσπάθεια συνεννόησης μαζί του, αλαλάζει και προσπαθεί να επιβάλει το δίκιο του ισχυρού και όχι της λογικής ή του δικαίου, σαφώς έρχεται στην επιφάνεια το κατάλοιπο της νοοτροπίας των Ούννων, που υποθάλπει και εξυπονοεί την κυριαρχία μέσω της υποταγής του αδυνάτου διά της βίας. Όταν ορμά και σπρώχνεται χωρίς λόγο και αιτία για να μπει στο μετρό (λες κι αυτό θα φύγει), επιμελώς επαναφέρει σε κάποιο τμήμα του εγκεφάλου την πολεμική στρατηγική των προγόνων, γιουρούσι δηλ. χωρίς ιδιαίτερη τακτική.

Ελπίζω πως μετά τα ατράνταχτα κοινωνικά παραδείγματα η διεθνής ιστορική κοινότητα θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια της συνέχειας αυτής της φυλής δικαιώνοντας τους Ούννους. Μαζί τους ως συγκάτοικοι στην μικρή Grecia (αλλά μειονότητα συγκριτικά) απαιτούν παρόμοια αναγνώριση και οι Βάνδαλοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

8 βρήκαν το μπουκάλι:

Photomeerkat είπε...

Νομίζω φίλτατε Albatross ότι τα επιχειρήματά σου δυσκόλως θ' αποδομηθούν από την εντόπια αλλά και διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που φέρεις στο φως (βασισμένα σε κοινωνικού περιεχομένου παρατηρήσεις/αναλύσεις) θεωρώ πως θα πείσουν και τον πλέον καχύποπτο νουν.

Όσον αφορά στους Βανδάλους, ε, ο νομικός dr.Komodo οφείλει μία εμπεριστατωμένη ανάλυση περί αποδείξεως τού εναντίου ή (βεβαίως βεβαίως) τής θεωρίας ότι πράγματι υφίσταται και αυτή η μικρά ομάς "ανθρωποειδών" ανάμεσά μας
(πράγμα που πιστεύω ακραδάντως, αλλά να μην επηρεάζουμε τον ντόκτορα με τις δικές θεωρίες...)

Albatross είπε...

Αγαπητέ Μeerkat συμφωνώ απολύτως όσον αφορά στην ύπαρξη των συμπαθών Βανδάλων, υπογραμμίζοντας (sic) πως είναι λεπτά αλλά ουσιαστικά τα όρια μεταξύ αυτών και Ούννων στην σύγχρονη Grecia. Θεωρώ πως Ούννος είναι ο κοινωνικός κανόνας, το καθιερωμένο γίγνεσθαι, η προσωποποίηση μιας εγχώριας νοοτροπίας εμποτισμένης στον πολίτη χρόνια τώρα, ως μια φυσική mainstream εξέλιξη των αντιλήψεων των ορδών του Αττίλα.

Υπεραπλουστεύοντας την κοινωνική κατάσταση θα έλεγα πως Βάνδαλος είναι ένα τμήμα της σύγχρονης Grecia (οπότε υποδιαίρεση του Ούννου) που προχωρά ένα βήμα παραπάνω από την καθιερωμένη σκέψη και νοοτροπία, δηλ. στην πράξη. Με λίγα λόγια καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του, φυσικά συνήθως χωρίς λογική αιτιολόγηση, πλην της...κατεύνασης των βαρβαρικών ενστίκτων του. Εννοείται πως στην ψυχή και στο μυαλό είναι Ούννος, όπως όλοι μας άλλωστε.

Photomeerkat είπε...

Χμμμ, νομίζω Albatross ότι έκανες ένα πολύ καλό ψυχογράφημα τού σύγχρονου grec-άνθρωπου. Πρόσεχε όμως μη σε πετύχει κανάς ουννοβάνδαλος στον δρόμο. Τότε δεν σε σώζουν ούτε Morlocks ούτε Eloy!

Albatross είπε...

Ούτε προφανώς η Μηχανή του Χρόνου, που το μόνο που θα καταφέρει είναι να με στείλει σούμπιτο στον κόσμο των αυθεντικών Ούννων, οπότε...σκούρα τα πράγματα! Βέβαια θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον πείραμα η live σύγκριση των συνηθειών μεταξύ προγόνων και απογόνων...

Komodo είπε...

Επιβεβαιώνω με τη σειρά μου κι εγώ τo post του πετούμενου φίλου μου, προτείνοντας να αποτελέσει εισαγωγικό σημείωμα στο τρίτομο έργο με τίτλο "Huns Empire: The Restoration of the Historical Truth",που θα φροντίσω να δημοσιεύσουμε απο κοινού σε διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο (εξ ου και η αγγλική γλώσσα στον τίτλο)...

Επισημαίνω απλώς ότι ειδικό κεφάλαιο του τόμου Γ΄θα αφιερωθεί από τους συγγραφείς σε έναν σημαντικό και πολυάριθμο πυρήνα των σύγχρονων Ούννων, που απαντά στα νεοελληνικά στρατόπεδα. Εκεί οι σύγχρονοι Ούννοι δίνουν τα ρέστα τους...Σε σημείο, που οι ελάχιστοι εναπομείναντες Έλληνες φαντάροι (στην περίπτωση που με αφορά δύο μόνον)να αναφωνούν βλέποντας τους βαρβάρους συ-στρατιώτες τους να εισβάλλουν στον Θάλαμο με ιαχές: "Ήρθαν και πάλι οι Ούννοι παιδιά..."

υγ. Μην ξεχνάμε τέλος, και τις Ούννες!

Albatross είπε...

Πολύ ηχηρός ο αγγλικός τίτλος του τρίτομου έργου, αλλά ακριβέστατος. Όσον αφορά στα στρατόπεδα, εντάξει, εκεί πλέον ο Ούννος βρίσκεται στο πραγματικό του σπίτι!

Άσχετο, αλλά ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στην ανάρτηση της 23/2/09, διαπιστώνω πως η ταινία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και το φινάλε μοιάζει μακρινό όσο και απρόβλεπτο!

DamaBlack είπε...

αγαπητοί μου Ούννοι,
πάει καιρός...
βράδιασε, κάνει ζέστη, είναι Κυριακή ακόμα... κάτι πρέπει να γίνει

φιλικά
Δάμα

Ανώνυμος είπε...

Τι καλά νά μασταν όντως Ούννοι. Δε θα φτάναμε στη σημερινή κατάντια και στην υποταγή στους άλλους Ούννους, απόγονους των Ούννων του Κάιζερ. Μας έφαγε η ευγένεια και ο πολιτισμός.

Τοπογραφία

Τα νησιά Γκαλάπαγκος είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια, ανήκει πολιτικά στο Εκουαδόρ και είναι φημισμένο για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που έκανε εκεί ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Μηνύματα

Διαλέξεις στην Αθήνα